Wersja
WCAG
Przejdź do
mapy strony
Przejdź do menu Przejdź do treści strony

O Przemęckim Święcie Szparaga w Poznaniu

27 kwietnia 2017 r. tradycyjnie w poznańskim Hotelu Rzymskim oficjalnie rozpoczęto sezon szparagowy. Organizatorem spotkania był Polski Związek Producentów Szparaga oraz Katedry Warzywnictwa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Na spotkaniu można było spróbować wielu wyśmienitych potraw ze szparagów serwowanych przez kuchnię Hotelu Rzymskiego.
W spotkaniu uczestniczyli również przedstawiciele gminy Przemęt. Naszych producentów i przetwórców szparagów reprezentowała Bożena Knop oraz Stanisław Malicki natomiast gminę Przemęt – Karolina Chlebowska – Sekretarz UG Przemęt oraz Maciej Ratajczak – dyrektor GCKiB w Przemęcie. Spotkanie było świetną okazją aby zaprosić uczestników na Przemęcki Dzień Szparaga, który pod hasłem „SZPARAGI – ZŁOTO Z ZIEMI” odbędzie się 3 czerwca br. w Mochach. O święcie tym wspomniał i zapraszał na nie m.in. profesor Mikołaj Knaflewski z Katedry Warzywnictwa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Pierwsza zapowiedź imprezy ukazała się już także w „Teleskopie” TVP Poznań (https://poznan.tvp.pl/30141317/27042017-godz1830 – oglądaj od 17 minuty i 37 sekundy). Szczegółowe informacje o Przemęckim Święcie Szparagów już w przyszłym tygodniu.

Wyszukaj w serwisie
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors