Wersja
WCAG
Przejdź do
mapy strony
Przejdź do menu Przejdź do treści strony

O przemęckich szparagach w „Wysokich Obcasach”

Do Przemęckiego Święta Szparagów coraz bliżej. Impreza już 8 czerwca br. w Mochach. Tymczasem o przemęckich szparagach coraz głośniej. W sobotę, 27 kwietnia br., w Kluczewie gościły reporterki Magazynu „Wysokie Obcasy”, które zbierały materiał do artykułu o tym warzywie. Podczas spotkania w Starej Chacie u Kolowa o potrawach ze szparagów dziennikarkom opowiadała Małgorzata Kortus z KGW Kluczewo. To jak smakują potrawy można było skosztować. Dwie zupy, z zielonych i białych szparagów, oraz sałatka szparagowa, były po prostu pyszne. O tajnikach uprawy szparagów opowiadał z kolei Tomasz Szenknecht z Siekowa, który obok białych i zielonych szparagów uprawia również szparagi fioletowe. O tym czym różnią się od siebie dowiedzieć będzie można się na konferencji podczas Święta Szparaga w Mochach.
Materiał o przemęckich szparagach ukaże się natomiast jeszcze przed szparagową imprezą. Damy znać, kiedy gazeta z artykułem ukaże się w sklepach.

Wyszukaj w serwisie
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors